Seefeldin MM-kisojen viimeisinä päivinä Yle näytti lähetyksessään videon, jossa toimittaja Kimmo Porttila ja lajiasinatuntija Kalle Lassila hiihtivät puvut päällä ja demonstroivat, millaisia tapahtumia heidän mukaansa viesti- ja yhteislähtökisoissa tapahtuu. Demonstraatioissa mm. vedettiin toista sauvasta siten, että takaa tuleva pääsi edelle. Toisessa kohtaa kiilattiin vastustaja pois ladulta, ja lopussa Lassila aivan tarkoituksella polkaisi toimittajan sauvan poikki suksellaan.

Videot olivat käsittämätöntä soopaa, sillä mitään näistä ei tapahdu kilpailuissa. Mistään ei ilmennyt, että videot olisi tehty huumorimielessä. Suomalaisten epäurheilijamaisen käytöksen promottaminen oli pöyristyttävää ja jos näytelmä heijastelee yleisemminkin suomalaisen hiihdon tilannetajua, niin oli aivan oikein, että mitalitili jäi yhteen pronssiin kisoissa.

Kilpailuissa kukaan ei tahallaan kiilaa toista, saati polkaise sauvaa poikki. Jos sauvan katkeamisia tapahtuu, niin kyseessä on aina puhdas vahinko. Lisäksi jonossa laskettaessa takaa tuleva pikemminkin työntää edessä olevalle lisää vauhtia, eikä vähennä sitä. Näyttääkin, että asiantuntija Lassilalta on todellisuus karannut jo liian kauaksi, kun hänkin lähtee moiseen pelleilyyn ja luulee sen olevan hauskaa. Porttilan edesottamukset onkin jo nähty aikaisemmin, joten pelleily ei hänen kohdallaan yllätä. Suosittelenkin molemmille kilpaladuille palaamista, edes laturetkiin tai muihin pitkiin hiihtoihin. Niissä kun ihminen väsyttää itseään luontaisesti kestävyyttään testaten, ei edes jaksa sortua moisiin pellelyihin. Nyt tämä varsinainen urheileminen näyttää jääneen liian vähälle molemmilla.

Huolestuttavinta asiassa oli se, millaista signaalia esimerkiksi nuorisolle näytetään televisiosta. Episodi oli lisäksi yksi osoitus siitä, että Ylellä on aivan liian paljon rahaa, kun sauvan katkaisemista ei pidetä minään, koska rahalla saa uusia. Nuoria ja kuntohiihtäjiä sauvan katkeaminen harmittaa aina ihan suunnattomasti, koska uudet pitää ostaa omalla rahalla. Ylellä rahaa sen sijaan näyttää olevan kuin roskaa. Raha otetaan pakolla verorahoina kansalaisilta, joten kansalaisella ei ole mahdollisuutta vaikuttaa millaiseen roskaan rahat käytetään.

Käsittämätöntä pelleilyä, mutta kuvastaa hyvin, millaisella laadulla suomalaista urheilua yritetään edistää.