Rehellinen lapinmies eli alias Jari Isometsä kommentoi urheilupuheohjelma Lindren & Sihvosessa kovin sanoin hiihtäjiä, joilla ei ole pokkaa ja kuntoa hiihtää maineikasta Tour De Ski -hiihtokiertuetta. Vetää sitä loppuun asti tai edes lähteä sinne ylipäätään. Hän ei maininnut Iivo Niskasta nimeltä, mutta niputti siis myös hänet lällärihiihtäjäksi, koska Niskanenkin on vältellyt touria.

Niskaselle Tour De Ski ei ole sopinut ohjelmaan, koska hän on keskittynyt totaalisesti arvokisoihin. Taktiikka tuotti tulosta, sillä eilen hän hiihti pronssimitalin MM-kisoissa Seefeldissä. Toisenlaisellakin taktiikalla voi tosin pärjätä, kuten esimerkiksi Sundby osoitti eilen. Hän voitti MM-kultaa, vaikka hiihti läpi myös Tour De Skin. Ennen Touria Sundby otti myös voimakkaasti kantaa sen puolesta, että kaikki parhaat osallistuisivat aina Tourille. Se osoittaisi paremmin arvostusta omaa lajia kohtaan, missä hän on kyllä oikeassa. Tour De Ski pitäisi olla Tour De France:ä vastaava kilpailu, mutta nykyisellään se ei ole sitä. Isometsä myös huomautti, että nykyisellään se ei ole edes kovin kova, niin fyysisiltä vaatimuksiltaan kuin myös mm. matkustamisen osalta. Hän on oikeassa, etenkin jos touria verrataan pyöräilyn klassikkoon, jossa ajetaan pyörää kilpaa kolme viikkoa putkeen vain parin lepopäivän turvin, yleensä 5-6 tuntia päivässä.

Isometsällä oli siis sitä kuuluisaa ”pointtia”, mutta toki Niskanen jaksaisi halutessaan hiihtää Tour De Skin läpi, vieläpä hyvällä menestyksellä. Nyt hän on vain painottanut muuta menestystä etusijalle. Huvittavinta Isometsän haastattelussa ei ollutkaan nämä Tour De Ski -kommentit, vaan hänen jeesustelut urheilun eettisistä puolista. Mieshän aloitti itse oman tiedotustilaisuutensa Lahdessa kehumalla itseään rehelliseksi lapinmieheksi, joka kertoo miten asiat ovat. Kaikkihan osoittautui lopulta täydeksi valheeksi, joten vastuu onkin aina kuulijalla, jos rehellinen lapinmies aukaisee suunsa. Mutta näinhän kaikki häikäilemättömimmät huijarit juuri tekevät.

Harri Kirvesniemi on pysytellyt hiljaa. On hyvin todennäköistä, että jos Harri alkaisi puhua, dopinghistoriassa jouduttaisiin menemään ties kuinka pitkälle, joten suojeltavaa suomalaisen maastohiihdon historiaa on luultavasti hyvin runsaasti. Soutuporukassammekin toivotaan lähes joka treenissä, ettei ainakaan Juha Mieto tulisi uskoon, ja paljastaisi kaikkea sitä, mitä hän tietää suomalaisesta dopinghistoriasta.

Onneksi Mika Myllylässä oli miestä tunnustaa huijauksensa ja miten doping on ollut pala suomalaista hiihtomenestystä ainakin 1990-luvulla vuoteen 2001 asti.