Tänään uutisointiin selvityksestä, jossa kerrottiin, että suomalaisten alkoholinkulutus on vähentynyt vuoden 2007 jälkeen lähes viidenneksellä. Edelleen kuitenkin yli puoli miljoonaa suomalaista juo yli riskirajojen. Viimeaikainen tutkimus on myös vahvistanut sen, että mikään alkoholiannos ei ole terveellinen, toisin kuin joskus jopa jotkut lääkärit haluavat väittää. Ihmiset ovat siis nykyisin varsin terveystietoisia ja muuttavat elintapojaan terveysuutisoinnin pohjalta, tai ainakin näin voisi asiaa yrittää tulkita.

Alkoholinkulutuksen vähentyminen vaikuttaa olevan varsin globaali, tai ainakin länsimainen ilmiö. Ilahduttavaa on etenkin se, että nuorison alkoholinkulutus on nykyisin paljon vähäisempää ja alkaa myöhemmin kuin ennen muinoin. Vähentynyt alkoholinkulutus ja nuorison vähentynyt juominen näkyy myös esimerkiksi Australiassa, jossa juominen on toden totta myös selkäytimessä. Australiassa työskennellessä oli lähinnä koomista huomata, että jopa liikuntatieteen professorit profiloituivat enemmän tällä saralla kuin että olisivat olleet itse liikunnallisesti aktiivisia. Arki,- työmatka-, ja vapaa-ajan liikunta olivat professoreilla aivan olematonta.

Kaksinaismoralismi voikin siis vielä hyvin monella saralla, eikä se tunnu olevan tuntematon käsite Suomessakaan, myöskään liikunta-asioiden parissa toimiville. Penkkiurheilun sijaan olisi paljon jalompaa harrastaa itse kunnolla liikuntaa, eikä vain katsoa tuopin äärellä, kun muut liikkuvat.