Lieneekö meneillään olevasta pyöräilyviikosta johtuen, mutta pyöräily on ollut viime päivinä hyvin esillä eri medioissa. Tänään Yle kertoi valtaosan suomalaistakaupungeista haluavan parantaa pyöräilyväyliään. Rahanpuute kuitenkin vaivaa kuntia, mutta valtiolle luulisi olevan kunnia-asia satsata etenkin kevyen liikenteen väyliin ja sitä myöten kansalaisten turvalliseen ja terveyttä edistävään liikkumiseen autoilun sijaan. Näin näyttää onneksi tapahtuvankin pyöräilyn ja kävelyn edistämishankkeen muodossa. Yleisellä tasolla tekemistä tuntuisi olevan myös esimerkiksi rakennusten suunnittelussa siten, että työmatkan liikkuminen pyörällä tai jalan ei jäisi ainakaan siitä kiinni, että työpaikalla ei ole asianmukaisia peseytymis- ja vaatteiden kuivatus- ja säilytystiloja. Onneksi kuitenkin pyöräily lasten kanssa on yleistä. Tämä ilmenee Pyöräliiton ja pyöräilykuntien verkoston taloustutkimuksella teettämästä kyselystä, jonka mukaan etäisyyksien jälkeen suurimmat syyt olla pyöräilemättä ovat pyöräilyolosuhteet ja pyöräteiden kunnossapito. Näihin asioihin panostamalla pyöräilystä voisi tulla ainakin lähes yhtä suosittua kuin se on monissa muissa pohjoismaissa ja etenkin Alankomaissa.

Pyöräilykypärää ei aina näy kaikilla, mutta pyöräily on pop monissa maissa kuten Tanskassa ja Alankomaissa.